Themagebieden2020-01-07T09:48:34+00:00

Themagebieden

Dit jaar is de stad tijdens de Krabbenfoor opgedeeld in verschillende themagebieden.

Speciaal voor de 56ste editie van de Krabbenfoor pakt de organisatie eens flink uit. Naast de vertrouwde onderdelen van de Krabbenfoor is er volop ruimte voor verandering en vernieuwing. Dit jaar is het parcours verdeelt over diverse zones. Hier treft je die zones allemaal aan:

Braderie

De Braderie is het kloppende hart van het Krabbenfoor parcours. De plaats waar de lokale ondernemers samen met ambulante handelaren zorgen voor een groots en gevarieerd assortiment aan producten. Aan ieders portemonnee is gedacht want je treft hier naast kwaliteitsproducten en unieke verkoopitems in de hogere prijsklasse ook messcherpe koopjes aan. Daarbij is er ook ruimte voor vermaak op de kinderkermis op het Gouvernementsplein en bieden de ondernemers ook de lekkerste hapjes en drankjes aan. Schuif daarom zeker ook gerust aan bij één van de vele tafeltjes waaraan gegeten en gedronken kan worden.

Locatie: Zuivelstraat – Wouwsestraat – Gouvernementsplein – Stationsstraat – Sint-Josephstraat – Voetboog – Burg. van Hasseltstraat

Franse markt

Het Markiezenhof is het oudste stadspaleis van Nederland en zorgt daarmee voor een schitterend decor voor de vertrouwde Franse markt. Dit themagebied is niet alleen groot, maar ook zeer gevarieerd. Zo tref je er onder andere kramen met droge worsten, kazen, olijfolie, olijven, brocante, kunst, stoffen, lavendel, handwerk en nog veel meer aan. Het is de aangewezen plaats om je even te voelen als god in Frankrijk.

Locatie: Steenbergsestraat – Markiezenhof

Sport en Healthy zone

Het Sport en Healthy themagebied is vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd binnen het Krabbenfoor parcours. Naast de lokale ondernemers zullen ook ambulante handelaren zich volledig gaan richten op een gezonde en uiterst sportieve leefstijl, maar ze zullen je daarnaast als bezoeker ook prikkelen tot het bereiken van sportieve hoogtepunten. Uiteraard is er naast ruimte voor kramen ook volop zitgelegenheid op de vele terrassen waar vandaan je vaak goed zicht hebt op de diverse podia die opgesteld staan in de straat.

Locatie: Korte Bosstraat – Bosstraat

Festival van het Goede Leven

In 2019 werd de Lombardenstraat voor het eerst omgetoverd tot een kleurrijke straat die direct aansluit op het parcours van de Pasar Malam en het was gelijk een doorslaand succes! Daarom heeft de organisatie er dit jaar voor gekozen om het Festival van het Goede Leven parcours flink uit te gaan breiden. De fleurige olievaten, sierlijke vlaggen en wapperende Tibetaanse vlaggenlijnen zullen voortaan ook te zien zijn op het Zuivelplein. Zodra je de toegangspoort door bent waan je je als bezoeker gelijk in een totaal andere wereld. Je wordt overladen door sfeer en ambiance.

Moe geworden van alle indrukken? Neem gerust plaats op één van de terrasjes of neem plaats op de diverse Tibetaanse bankjes die verspreid staan over het parcours.

Locatie: Lombardenstraat – Zuivelplein

Festival van het Goede Leven – Caribische sferen

In navolging van de succesverhalen in de Lombardenstraat zal dit jaar het gehele Vierkantje zich gaan hullen in de Caribische sferen. Ook zijn maken daarmee onderdeel uit van het Festival van het Goede Leven evenement, maar toch met hun eigen unieke touch. Naast het feit dat de straten een iets andere uitstraling krijgen zijn de kramen in het Vierkantje ook een stukje kleiner en daarmee toegankelijker voor startende ondernemers, kleine bedrijven en hobbyisten. Dit zorgt, in combinatie met de lokale ondernemers, voor een zeer gevarieerd aanbod aan producten en de nodige exclusiviteit. Ook bij het Vierkantje kan je tijdens het Festival van het Goede Leven terecht voor een grote diversiteit aan producten in alle prijscategorieën. Dit alles gehuld in een heuse Caribische sfeer. Kom dus zeker langs en geniet van deze Tropische verrassing.

Locatie: Fortuinstraat – Kortemeestraat – Kremerstraat

Pasar Malam

In de schaduw van de Peperbus waan je je even alsof je op een Oosterse markt loopt. Vanuit de Lombardenstraat waar het Festival van het Goede Leven aan de gang is komen de geuren al op je af. Zodra je het plein op komt hoor je volop de Oosterse live muziek en worden je ogen geprikkeld door alle kleurrijke producten die er te vinden zijn. Dat is nou nog eens een Pasar Malam! Vanwege het enorme succes zijn er dit jaar nog meer kramen te vinden op het plein en is er nog meer zitgelegenheid zodat je de Oosterse maaltijden op je gemak kan opeten.

 Locatie: Thaliaplein

Meer weten over de invulling van de diverse straten en plein? Mail naar info@dekrabbenfoor.nl