Themagebieden2019-07-23T08:09:55+00:00

Themagebieden

Dit jaar is de stad tijdens de Krabbenfoor opgedeeld in verschillende themagebieden.

Speciaal voor de 55ste editie van de Krabbenfoor pakt de organisatie eens flink uit. Naast de vertrouwde onderdelen van de Krabbenfoor is er volop ruimte voor verandering en vernieuwing. Dit jaar is het parcours verdeelt over diverse zones. Hier treft je die zones allemaal aan:

Braderie

Zuivelstraat, Wouwsestraat, Stationsstraat, Sint-Josephstraat, Zuivelplein, Burg. van Hasseltstraat, Lievevrouwestraat en onderste deel van de Potterstraat.

Franse markt

In het Franse themagebied waan je je als bezoeker echt in Franse sferen. Dit themagebied is niet alleen groot, maar ook heel gevarieerd. Zo tref je er onder andere kramen met droge worsten, kazen, olijfolie, olijven, brocante, kunst, stoffen, handwerk en nog veel meer aan. Een mooie plek om je even te voelen als god in Frankrijk.

Locatie: Steenbergsestraat, Markiezenhof

Sport en Healthy zone

De Sport en Healthy is een nieuw themagebied binnen het Krabbenfoor parcours. Op dit gedeelte van het parcours tref je lokale ondernemers en ambulante handelaren aan die zich volledig richten op een goed, gezonde levensstijl, maar je ook prikkelen tot het bereiken van sportieve hoogtepunten. Naast diverse kramen is er ook ruimte voor actie en vermaak en voor de lekkerste, gezonde gerechten.

Locatie: Potterstraat van Café het Molleke, Bosstraat, Korte Bosstraat

Kinderplein

Het Sint-Catharinaplein is volledig ingericht tot waar kinderparadijs. Naast een podium vol met lokale talenten met onder andere AmaSing (bekend van Kinderen voor Kinderen), Boogiedown (dans), Ruud Zwaan (zang), Keo Maaskant (pianist en goochelaar) en Nawod (rapper) zorgt Entertain&zo voor volop kinderentertainment.

Zo kan je bijvoorbeeld terecht bij de schminkstand, zijn er meet en greets met Olaf uit Frozen en Chase uit Paw Patrol, komt er een kinderbingo op zondag, zijn er dagelijks kinder cocktail workshops en kan je plaatsnemen in één van de kinderattracties die op het plein staan. Uiteraard is er ook een groots terras waarop de ouders het gehele plein goed kunnen overzien en zijn er heerlijke suikerspinnen verkrijgbaar. Kortom teveel om op te noemen, dus
ga zeker een kijkje nemen!

Weekmarkt

De weekmarkt is alleen op donderdag.

Locatie: Stationsstraat, van der Rijtstraat

Festival van het Goede Leven

Shoppen in tropische sferen kan vanaf dit jaar in de Lombardenstraat en een stukje van de Voetboog. Door de kleurrijke olievaten, sierlijke vlaggen en wapperende Tibetaanse vlaggenlijnen waan je je als bezoeker gelijk in een andere omgeving. Zodra je de toegangspoort aan het Zuivelplein bent doorgestapt wordt je overdondert door sfeer en ambiance.

Daarnaast biedt het Festival van het Goede Leven een grote diversiteit aan producten voor ieders portemonnee. Uiteraard mag een sfeervol muziekje niet ontbreken en daarom heeft het Festival van het Goede Leven zijn eigen DJ. Als je moe geworden bent van alle indrukken neem dan gerust eens plaats op één van de Tibetaanse bankjes of de diverse terrassen in de straat. Een echte aanrader!

Pasar Malam

In het centrum van de stad waan je je even alsof je op een Oosterse markt loopt. De heerlijkste geuren afgewisseld met de kleurrijkste producten met op de achtergrond de prachtige klanken van Oosterse muziek, dat is de Pasar Malam! Ook dit jaar zal deze niet ontbreken op het Krabbenfoor parcours.

Meer informatie over de diverse straten en pleinen? Mail dan naar info@dekrabbenfoor.nl

Locatie: Thaliaplein