Themagebieden2019-06-20T11:13:58+00:00

Themagebieden

Dit jaar is de stad tijdens de Krabbenfoor opgedeeld in verschillende themagebieden.

Speciaal voor de 55ste editie van de Krabbenfoor pakt de organisatie eens flink uit. Naast de vertrouwde onderdelen van de Krabbenfoor is er volop ruimte voor verandering en vernieuwing. Dit jaar is het parcours verdeelt over diverse zones. Hier treft je die zones allemaal aan:

Braderie

Zuivelstraat, Wouwsestraat, Stationsstraat, Sint-Josephstraat, Zuivelplein, Burg. van Hasseltstraat, Lievevrouwestraat en onderste deel van de Potterstraat.

Franse markt

In het Franse themagebied waan je je als bezoeker echt in Franse sferen. Dit themagebied is niet alleen groot, maar ook heel gevarieerd. Zo tref je er onder andere kramen met droge worsten, kazen, olijfolie, olijven, brocante, kunst, stoffen, handwerk en nog veel meer aan. Een mooie plek om je even te voelen als god in Frankrijk.

Locatie: Steenbergsestraat, Markiezenhof

Sport en Healthy zone

De Sport en Healthy is een nieuw themagebied binnen het Krabbenfoor parcours. Op dit gedeelte van het parcours tref je lokale ondernemers en ambulante handelaren aan die zich volledig richten op een goed, gezonde levensstijl, maar je ook prikkelen tot het bereiken van sportieve hoogtepunten. Naast diverse kramen is er ook ruimte voor actie en vermaak en voor de lekkerste, gezonde gerechten.

Locatie: Potterstraat van Café het Molleke, Bosstraat, Korte Bosstraat

Kinderplein

Het Sint-Catharinaplein is volledig ingericht tot waar kinderparadijs. Naast een podium vol met lokale talenten zorgt Entertain&zo voor volop kinderentertainment. Zo kan je bijvoorbeeld terecht bij de schminkstand. Ook kan je plaatsnemen in één van de vele kinderattracties op het plein en als je altijd zelf als een ondernemer hebt willen spelen dan is dit je kans, want ben je jonger dan 12 jaar dan kan je gratis deelnemen aan de kindervrijmarkt. Belangrijk om je ouders je wel even aan te laten melden via het facebook kanaal van de Krabbenfoor zodat wij een plaatsje voor je kunnen reserveren. Ook voor meer informatie kan je daar terecht. Uiteraard is er ook een groots terras waarop de ouders het gehele plein goed kunnen overzien.

Locatie: Sint-Catharinaplein

Weekmarkt

De weekmarkt is alleen op donderdag.

Locatie: Stationsstraat, van der Rijtstraat

Festival van het Goede Leven

Hou je van knus en gezellig dan is het Festival van het Goede Leven zeker iets voor jou. Kleinere kramen, smalle straatjes en de meeste mooie panden van de stad zorgen voor een gezellig sfeer en ambiance. Deze mini-markt is de plaats waar je startende ondernemers en kleinschalige bedrijven tegen zal gaan komen. Dus ga jij voor uniek en verrassend laat dan zeker deze markt niet aan je voorbij gaan!

Locatie: Voetboog, Lombardenstraat

Pasar Malam

In het centrum van de stad waan je je even alsof je op een Oosterse markt loopt. De heerlijkste geuren afgewisseld met de kleurrijkste producten met op de achtergrond de prachtige klanken van Oosterse muziek, dat is de Pasar Malam! Ook dit jaar zal deze niet ontbreken op het Krabbenfoor parcours.

Meer informatie over de diverse straten en pleinen? Mail dan naar info@dekrabbenfoor.nl

Locatie: Thaliaplein